Wilt u uw kind aanmelden – vraag een aanmeldformulier – bel 050-5250110

Interview met een leerling

Hoe ziet jouw lesrooster eruit?

Mijn klas begint iedere dag om 8.30 uur. Vaak ben ik om 14.15 uur vrij, maar op de dinsdag ben ik om 15.20 uur vrij. Een vriendin van mij, die een klas hoger zit, is ook wel eens het eerste uur vrij. Soms is ze dan om 16.10 uur vrij. Tussenuren hebben we nooit.

Hoe ziet een lesdag eruit?

We hebben iedere dag theorie en praktijk. We hebben bv. koken, EHBO, rekenen, Engels, Nederlands, algemene techniek, sport, ict, handvaardigheid en nog wel een paar vakken.
Naast deze vakken hebben we ook nog keuzecursussen. We kunnen dan bv. kiezen uit koken, autotechniek, Engels, metaal, handvaardigheid of EHBO. Ik heb voor koken gekozen. Deze cursus doe je dan een aantal weken. Daarna mogen we weer opnieuw kiezen. Vaak zijn er dan ook weer nieuwe cursussen.

 

Kennis maken?
Meer weten »

Wat vind jij het leukste vak?

Ik vind koken het leukste vak, want dan weet ik later hoe ik mijn eten moet klaarmaken als ik op mezelf woon. En misschien wil ik wel kok worden, maar dat weet ik nog niet zeker.
Volgend jaar krijg ik nog meer vakken, zoals hout, metaal, schoonmaak, horeca, winkel, magazijn, groen en dieren. Dan ga ik kiezen wat ik het leukste vind.

Heb je de hele dag dezelfde docent?

Voor de meeste vakken heb ik een andere docent. Voor een paar theorievakken heb ik wel dezelfde docent. Na 2 lessen of 4 lessen ga je naar een ander lokaal en heb je een ander vak met een andere docent.
Ik heb ook 2 mentoren. Zij geven me ook een paar uur les in de week. Als ik vragen of problemen heb, kan ik ook naar ze toe.

Hoe zit het met pauzes?

Je hebt altijd 2 uur les en dan een pauze. Meestal blijf ik met vrienden op het schoolplein. Soms luisteren we dan muziek of we staan gewoon te kletsen.
Vaak kunnen we iets lekkers op school bestellen, bv. een broodje gezond, een heerlijke wrap of een salade. Als ik iets heb besteld, mag ik dat met m’n vrienden in de kantine opeten.

Je zit in de eerste klas. Wat is jou het meeste opgevallen aan De Bolster?

Ik vind het een fleurige school en er is veel afwisseling in de vakken die we krijgen. We hebben gelukkig niet een hele dag alleen maar theorie.

Design en technische realisatie door Smeedijzer Internet