Wilt u uw kind aanmelden – vraag een aanmeldformulier – bel 050-5250110

Voor praktijkonderwijs in Groningen

Ben jij een leerling voor het praktijkonderwijs? En ben je benieuwd naar onze school? Maak kennis met praktijkschool De Bolster in Groningen.

Onze opleidingen

Op De Bolster kan je opgeleid worden in allerlei verschillende richtingen. We hebben vier sectoren: Techniek, Zorg&Welzijn, Groen en Handel&Economie. Binnen die sectoren kun je verschillende specialisaties volgen.

Hoe word je geholpen?

Op De Bolster sta je er nooit alleen voor. We werken met kleine klassen, met twee mentoren. Zij doen hun best om iedere leerling goed te leren kennen, zodat ze zo goed mogelijk kunnen helpen als dat nodig is. Daarom komen je mentoren bijvoorbeeld ook op huisbezoek. Bij je mentoren kun je dan ook altijd terecht met vragen.

We proberen de klassen zo samen te stellen dat iedereen met plezier naar school kan gaan. Je kunt met vragen en problemen altijd bij jouw mentor terecht. Ze doen er bijvoorbeeld alles aan om pesten zo veel mogelijk te voorkomen.

Reis- en parkeerinformatie

De Bolster vind je aan de Multatulistraat 91 in Groningen. We zijn met de fiets en het OV goed bereikbaar. Natuurlijk kan je ook met de auto komen. Er is parkeerplek genoeg (je kunt parkeren in de wijk rond de school of op het schoolplein)..

Toelating

Vaak komen leerlingen van De Bolster van een school voor speciaal basisonderwijs of van een reguliere basisschool, waar ze extra begeleid werden. Veel van onze leerlingen hebben moeite met lezen, taal en/of rekenen. Maar in de praktijk hebben ze vaak hele goede andere mogelijkheden.

Alle leerlingen binnen het Praktijkonderwijs hebben een Toelaatbaarheidsverklaring (TLV). Onze eigen orthopedagoog onderzoekt of een leerling toelaatbaar is. Maar uiteindelijk geeft het samenwerkingsverband van alle VO scholen in de stad Groningen (SWV VO 20.01) de Toelaatbaarheidsverklaring af.

Aanmeldinformatie

Wil je je graag aanmelden voor een rondleiding door onze school? Of heb je nog vragen over praktijkschool de Bolster? Vul het contactformulier in of bel ons op 050 525 01 10. Wij zien je graag verschijnen op onze school!

Naar contactformulier

Een dag op de Bolster
Meer weten »
Design en technische realisatie door Smeedijzer Internet